groene thee afvallen

Groene thee wordt ondertussen al lang gebruikt als hulpmiddel om af te vallen. Ooit begonnen bij bodybuilders, tegenwoordig omarmd door vrijwel iedereen die af wil vallen of vet wil verbranden. Wat doet groene thee met het lichaam om te ondersteunen bij de vetverbranding?

Cafeïne en catechinen

Groene thee bevat van nature cafeïne (in groene thee ook wel theïne genaamd) en catechinen. De wetenschap heeft aangetoond dat deze twee componenten kunnen helpen bij het versnellen van het metabolisme, oftewel de stofwisseling. Cafeïne zorgt er tevens voor dat het lichaam de warmte beter kwijt kan waardoor energie verbruikt wordt. Catechinen zijn sterke antioxidanten. Er is gebleken dat groene thee, die cafeïne en catechinen bevat, een positieve impact heeft op het verliezen van gewicht en ook het behouden van een gezond gewicht.

Groene thee consumeren

Het is afhankelijk van de persoon hoeveel groene thee je precies per dag zou moeten drinken om te kunnen helpen bij gewichtsverlies. De regel is dat 2 á 3 koppen groene thee per dag voldoende moeten zijn om hierbij te ondersteunen. Daar komt bij dat groene thee een 100% natuurlijk product is en het veilig is om te gebruiken. Er zijn verschillende vormen van groene thee, maar veel mensen vinden het niet erg lekker om veel groene thee te drinken. Dit is geen probleem, want het wordt ook in geconcentreerde vorm aangeboden als voedingssupplement. Je hoeft dan simpelweg een aantal capsules per dag te nemen bij een maaltijd om het verliezen van gewicht te boosten. Deze producten dragen over het algemeen de naam ‘green tea’, ‘green tea extract’ of ‘groene thee extract’. Er zijn ook varianten op de markt die gecombineerd worden met yerba mate, een thee die traditioneel wordt gedronken in landen in Zuid-Amerika. Deze thee zou tevens erg goed zijn voor de gezondheid. Met inachtneming hiervan kan het verstandig zijn om voor een dergelijk product te kiezen. Ook yerba mate is namelijk veilig om te gebruiken.

1 antwoord

Reacties zijn gesloten.